Kaikki kirjoitukset

Jethro huolissaan kiinteistöjen kunnosta

Käyn tekemässä vuosittain satoja asuntoesittelyjä ja puhdas julkisivupinta on mielestäni kiinteistön käyntikortti. Se määrittelee, millaista porukkaa talossa asuu ja mikä on kiinteistön arvo. Olen huomannut viimeisen 5-10 vuoden aikana merkittävää tummentumista ja likaantumista etenkin kerrostalojen seinäpinnoilla. Samoin rivi- ja omakotitalojen katot ovat pahasti sammalen peitossa. Tämä on mennyt niin pitkälle, että talojen myyntihinnat ovat kärsineet ongelmien johdosta. Lähdin selvittämään, mistä moinen johtuu, ja voisiko asialle tehdä jotain.

Jopa 80% kiinteistöjen likaisuudesta johtuu mikrobikasvustoista, joista yleisimpiä ovat punajäkälä, sammal ja mustapilkkuhome. Kasvustot, kuten punajäkälä tarttuvat pintoihin tiukemmin kuin lika ja vaativat ammattiosaamista pesussa ja kasvustojen ehkäisyssä.

Suomessa on n. 80 000 kerrostaloa ja 60 000 rivitaloa. Mututuntumani mukaan näistä ainakin 30% on pesun ja kasvustonestokäsittelyn tarpeessa. Näiden faktojen ja avainlukujen johdosta päätin lähteä talkoisiin mukaan.

Jopa 80% kiinteistöjen likaisuudesta johtuu mikrobikasvustoista, joista yleisimpiä ovat punajäkälä, sammal ja mustapilkkuhome. Kasvustot, kuten punajäkälä tarttuvat pintoihin tiukemmin kuin lika ja vaativat ammattiosaamista pesussa ja kasvustojen ehkäisyssä.

Ruman ulkonäkönsä lisäksi nämä kasvustot rapauttavat seinä- ja kattopintojamme ja voivat johtaa kalliisiin julkisivu- ja kattoremontteihin. Usein pinnat myös maalataan turhaan. Toinen haasteellinen asia kasvustoissa on se, että pelkkä pesu ei riitä. Jos pesun yhteydessä pintaa ei käsitellä biologisella kasvustonestoaineella, on sama ongelma täysin varmasti edessä seuraavana kesänä. Pesu ja kasvustonkäsittely on kustannukseltaan murto-osa verrattaessa suuriin remontteihin. Asukaskohtainen hinta ei välttämättä edes vaikuta yhtiövastikkeeseen.

Tämän suuren tarpeen vuoksi keräsimme 20 hengen porukan, jolla on vuosikymmenten kokemus puhdistuksen, kasvustoneston, maalien ja pintamateriaalien parissa. Huolellisen kouluttautumisen, valmistautumisen ja tutkimisen jälkeen syntyi Suomen Julkisivuhuolto Oy. 100% suomalainen ammattilainen palveluksessasi.

Jethro Rostedt / Suomen Julkisivuhuolto Oy