Kaikki kirjoitukset

Julkisivun puhdistus: Hinta, hyödyt & vaikutus taloyhtiösi arvoon

Julkisivun puhdistus: Hinta, hyödyt & vaikutus taloyhtiösi arvoon: Julkisivumme likaantuvat räjähdysmäiseen tahtiin. Syynä ovat mikrobikasvustot, kuten levä ja home. Kukaan ei kuitenkaan halua elää likaisessa talossa, jonka pinnalla kasvaa elävää kasvustoa. Julkisivun puhdistus on onneksi edullista. Hinta on noin viidennes jääpuhalluksen ja murto-osa julkisivuremontin hinnasta. Tässä jutussa kerrotaan kaikki olennainen julkisivujen puhdistuksesta.

Julkisivun puhdistus hinta on edullista.
Kolmivaiheisen käsittelymme ansiosta julkisivun oikea väri tulee esiin. Puhdas ja terve julkisivu parantaa asuinmukavuutta ja asuntojen arvoa.

Puhdistus ja kasvustojen ehkäisy on yllättävän edullista.

Suomen Julkisivu Oy:n kolmivaiheinen käsittely sisältää biologisen puhdistuksen, painepesun sekä biologisen kasvustojen ehkäisykäsittelyn. Puhdistus ja käsittely tehdään aina pintamateriaalin ehdoilla. Kasvustojen ehkäisykäsittely on tehtävä AINA, jotta pinta pysyy terveenä ja puhtaana pitkään.

Julkisivun puhdistus hinta on 6-8e/m2 riippuen mm pintamateriaalista, kasvustotyypistä ja -määrästä. 1000m2 kerrostalon puhdistus maksaa ihanneolosuhteissa siis n.6000e alv 0%. Asuntokohtainen hinta jää niin pieneksi, ettei hinta vaikuta välttämättä edes kuukausittaiseen yhtiövastikkeeseen.

Julkisivun puhdistuksella voidaan siirtää julkisivuremonttia jopa 10-20 vuodella. Julkisivun puhdistus säästää näin pitkässä juoksussa asukkaiden kustannuksia. Puhdistus hoituu lisäksi muutamassa päivässä eikä julkisivun huputusta, telineitä tai muita erikoisjärjestelyitä tarvita.

Miksi rakennukset likaantuvat nykyään niin nopeasti?

Kasvustojen määrä on viimeisen 10 vuoden aikana lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Kolme tärkeintä syytä kasvustojen kasvuun julkisivupinnoillamme ovat: Ilmaston lämpeneminen, fossiilisten polttoaineiden puhdistuminen sekä maalien VOC-päästöjen kielto vuonna 2012.

  • Ilmaston lämpeneminen: Elämme juhlatalvea mikrobikasvustoille. Ilmaston lämmetessä ja syksyjen ja keväiden pidentyessä, meillä Suomessa on erittäin suotuisat olosuhteet mikrobikasvustoille. Kasvustot vaativat kasvaakseen yli 30% ilmankosteuden ja +5 asteen lämpötilan, jotka saavutetaan meillä noin kahdeksana kuukautena vuodessa.
  • Fossiilisten polttoaineiden puhdistuminen: Nykyajan polttoaineissa ei ole enää lyijyä, eikä lämmityspolttoaineissa rikkiä. Aikaisemmin ilmassa leijunut lyijy ja rikki oli myrkkyä kasvustolle. Esimerkiksi levä on erittäin herkkää rikille.
  • VOC-direktiivit: Vuonna 2012 voimaan astunut EU:n asettama VOC-direktiivin seurauksena maaleista poistuivat haihtuvat orgaaniset yhdisteet. Nämä liuotinaineet ja “myrkyt” suojasivat ennen maaleja ja pintoja mikrobikasvustoilta. Näiden yhdisteiden poistuttua maaleista, kasvustot menestyvät maalipinnoilla nyt paljon paremmin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että seinät ovat pestävissä ja käsiteltävissä niin kauan, kun home ei ole päässyt maalipinnasta läpi. Pesun jälkeen on paras mahdollinen tilanne tehdä kasvustonestokäsittely, koska pesu puhdistaa maalipintaa niin, että käsittelyaine jää siihen pitkäksi aikaa.
Julkisivun puhdistus: home on ehkäistävissä!
Tämä Lappeenrantalainen kiinteistö oli pahasti homeen ja levän peitossa. Lopputulos oli asukkaiden mieleen ja suunniteltua julkisivuremonttia ei tarvittu.

Julkisivujen likaisuudesta noin 80% on kasvustojen aiheuttamaa. Kasvustot alkavat kasvaa aina julkisivun varjoisiin paikkoihin. Puiden alle ja pohjoisen puolen seiniin, missä kosteus tiivistyy. Miten ne sitten vaikuttavat pintamateriaaleihimme?

Eri kasvustot vaikuttavat eri pintamateriaaleihin eri tavoin:

  • Kivirouhepintainen kuitusementtilevy sekä rapatut pinnat ovat erinomaisia kasvualustoja punajäkälälle ja levälle. Näin ollen pinta saattaa muuttua huomaamatta harmaan/punaisen kirjavaksi.
  • Tiilitaloihin tarttuu jäkälä ja tumma levä. Puhdistus tulee tehdä erikoismenetelmin, jottei kosteus pääse eristeisiin. Puhdistus tehdään oikealla suuttimilla, paineella ja veden lämpötilalla, jolloin se on täysin turvallista. Jäkälätapauksissa myös välttämätöntä.
  • Puupintojen ongelmat ovat levä ja home, joka ilmenee pilkkuina tai harmaana “verkkomaisena” kasvustona. Molemmat ovat suhteellisen helppoja poistaa. Mikäli home ei ole päässyt maalipinnasta läpi, tulee pinnasta pesun avulla kuin uusi. Lopuksi pinta vielä käsitellään kasvustonestoaineella, joka ehkäisee uuden kasvuston syntymistä usean vuoden ajan.
Julkisivun puhdistus: tiilipinnat ja jäkälä
Jäkälä on tiilipintojen ongelma. Se kannattaa puhdistaa ja ehkäistä ajoissa. Pelkästään jo ulkonäönkin vuoksi.

Summa summarum. Puhdas julkisivu on kiinteistösi käyntikortti. Julkisivun kunto kertoo kiinteistön arvosta. Puhdistus nostaa asuntojen myyntihintoja ja asunnot menevät paremmin vuokralle. Puhdistus myös pidentää kiinteistön elinkaarta ja ehkäisee isoilta remonteilta. Julkisivun puhdistus hinta on vain murto-osa verrattuna julkisivuremontin tai maalauksen hintaan. Käytämme työssämme ainoastaan biohajoavia BioComb-puhdistusaineita ja myönnämme työllemme aina 2 vuoden tyytyväisyystakuun.

Kesän 2020 kalenterimme täyttyy kovaa vauhtia. Tilaa taloyhtiöösi maksuton kartoitus oman alueesi ammattilaiselta: SJSH.FI/tiimi

Palveluksessanne,

Suomen Julkisivuhuolto Oy