Kaikki kirjoitukset

Puhdistus, maalaus vai molemmat?

Usein pintoja maalataan, vaikka pelkkä puhdistus ja kasvustojen ehkäisykäsittely riittäisi. Toisaalta, joskus puhdistuksen yhteydessä huomataan, että kasvustot ovat tuhonneet maalipinnan ja huoltomaalaus on tarpeen.

Kasvustojen peittämät pinnat kannattaa joka tapauksessa puhdistaa sekä ehkäistä kasvustojen uusiutuminen. Tämän jälkeen on syytä arvioida maalaustarve. Miksi maalipinta sitten rapisee? Tähän voi olla monta syytä, kuten:

  1. Kasvustot, kuten levä ja punajäkälä ovat tuhonneet maalipinnan vuosien/vuosikymmenten saatossa. Tämä on luonnollista ja perusteellisella puhdistuksella, huoltomaalauksella sekä kasvustojen ehkäisykäsittelyllä pinnoista saadaan puhtaat, hienot ja terveet vuosiksi eteenpäin.
  2. Maalaus on suoritettu tuhoamatta ja puhdistamatta kasvustoa: Jos kasvustot, kuten levä tai home jätetään maalipinnan alle, ne tulevat sieltä varmasti läpi ennemmin tai myöhemmin. Siksi perusteellinen puhdistus on tehtävä aina ennen maalausta. Maalauksen jälkeen on suoritettava kasvustojen ehkäisykäsittely, jotta uusi maalipinta pysyy puhtaana ja terveenä pitkään.
Maalaus vai puhdistus?
Tässä Lappeenrantalainen puutaloyhtiö oli pahasti homeen ja levän peitossa. Puhdistus toi kuitenkin esiin ehjän maalipinnan. Maalausta ei tarvittu ja kustannuksia säästyi.

Oikeat huoltotoimenpiteet julkisivupinnoilla pidentävät julkisivuremontin huoltoväliä ja säästävät näin kustannuksia. Lisäksi asuntojen arvo kasvaa. Ja onhan puhtaassa ja terveessä kodissa hyvä elää.

Puhdistimme ja kasvustokäsittelimme tämän Tammelalaisen kerrostalon Tampereella. Huoltomaalasimme lisäksi päädyn muraalitaideteosta varten. (Tornin jouduimme jättää hoitamatta, koska se sisältää asbestia).
Lopputulos suorastaan hohtaa.

Oli kyse sitten puhdistuksesta, maalauksesta tai molemmista, Suomen Julkisivuhuollon ammattilaiset hoitavat homman. Kartoitamme aina tilanteen paikan päällä ja tarjoamme juuri oikeaa kustannustehokasta ratkaisua asiakkaamme tarpeisiin.

Tilaa kartoitus ja kustannusarvio meiltä. Veloituksetta tottakai. Yhteistyöterveisin, Suomen Julkisivuhuollon väki!

SJSH.FI/ota-yhteytta

SJSH.FI/tiimi

SJSH.FI/referenssit