Kaikki kirjoitukset

Punajäkälä: julkisivupintojen uusi syöpä

Punajkälä Suomen Julkisivuhuolto Oy

Oletko ihmetellyt, mitä nuo punaiset raidat ovat taloyhtiösi julkisivulla? Kyseessä on ärhäkkä mikrobikasvustolaji punalevä, yleisemmin tunnettu myös nimellä punajäkälä. Punajäkälä on kasvustotyypeistä sitkein ja haastavin puhdistaa. Ongelma on kuitenkin ehkäistävissä! Lue lisää:

Punajäkälä on julkisivujen kasvustoista haastavin.
Punajäkälä on kasvustoista sitkein. Se tarttuu julkisivupintaan lujasti kiinni ja alkaa rapauttaa pintaa. Sen tuhoaminen, puhdistus ja ehkäisy on edullista, mutta vaatii ammattitaitoa.

Eri julkisivupinnoilla viihtyvät eri tyyppiset kasvustot. Tiilipinnoilla viihtyy jäkälä kun taas puupintojen yleisin kasvusto on mustapilkkuhome. Rapattuihin pintoihin, betonipintoihin sekä julkisivulevyjen pintoihin tarttuu herkästi tumma tai vihertävä levää. Levä muuttuu raitamaiseksi punajäkäläksi, kun se on saanut myllertää julkisivupinnalla tarpeeksi pitkään. Punajäkälä on kasvustoista sitkein. Se tarttuu julkisivuun lujasti kiinni ja alkaa rapauttaa pintaa. Sen tuhoaminen, puhdistus ja ehkäisy vaatii ammattitaitoa.

Mitä aikaisemmin kasvustot tuhotaan, sen vähemmän ne rapauttavat pintoja ja sitä helpommalla ja halvemmalla niiden ehkäisystä selviää. Suomen Julkisivuhuolto Oy:n kolmivaiheiseen käsittelyyn kuuluu puhdistuksen yhteydessä aina mikrobikasvustojen ehkäisykäsittely, jonka ansiosta punajäkä pysyy poissa ja kiinteistösi julkisivu pysyy puhtaana ja terveenä vuosia.

SJSH:Fi ammattilaiset punajäkälän kimpussa

Punajäkälä on yksi n.2500 erilaisesta mikrobikasvustolajikkeesta. Kasvustojen päätyypit ovat levät, homeet, jäkälät, sammalet ja sienet. Kasvustojen määrä on viimeisen 10 vuoden aikana lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Kolme tärkeintä syytä kasvustojen kasvuun julkisivupinnoillamme ovat: Ilmaston lämpeneminen, fossiilisten polttoaineiden puhdistuminen sekä maalien VOC-päästöjen kielto vuonna 2012.

Suomen Julkisivuhuolto Oy:n ammattilaisilla on 10 vuoden kokemus puhdistuksesta sekä mikrobikasvustojen ehkäisystä. Me tiedämme, miten kasvustot kuten punajäkälä käyttäytyvät. Kouluttaudumme jatkuvasti yhteistyössä BioComb-laboratorion kanssa. Suoritamme puhdistuksen ja kasvustojen ehkäisyn aina turvallisesti pintamateriaalin ehdoilla.

Suomen Julkisivuhuolto Vs punajäkälä!
Suomen Julkisivuhuolto Oy on erikoistunut punajäkälän tuhoamiseen, puhdistukseen ja ehkäisyyn.

Puhdistamalla kiinteistösi, asuntojen arvo nousee ja asunnot menevät paremmin vuokralle. Puhdistus myös pidentää kiinteistön elinkaarta ja ehkäisee isoilta remonteilta. Puhdistuksen hinta on vain murto-osa julkisivuremontin hinnasta. Näin taloyhtiösi säästää reilusti kustannuksia. Käytämme työssämme ainoastaan biohajoavia BioComb-puhdistusaineita ja myönnämme työllemme aina 2 vuoden tyytyväisyystakuun.

Kasvaako kiinteistösi julkisivulla tummaa levää? Vai onko se jo muuttunut raitamaiseksi punajäkäläksi? Ota pikaisesti yhteyttä ammattilaiseemme. Kartoitamme tilanteen ja teemme halutessanne julkisivullenne koepesun. Veloituksetta tietysti. Alkukesä 2020 on myyty jo lähes täyteen. Varaa oma puhdistuskartoitus ajoissa!

Palveluksessanne,

SJSH.FI/tiimi